„VRANI SE KONJI IGRALI“

636 0

GUNDINCI – Posljednji ovogodišnji konjički turnir u Brodsko-posavskoj županiji održan je u nedjelju na hipodromu u Gundincima. Program je održan u sklopu 14. izdanja manifestacije “Vrani se konji igrali”.

U ukupno sedam različitih utakmica zabilježena su 43 natjecateljska starta, što ovaj turnir čini najmasovnijim ove godine.

Organizatori manifestacije bili su Konjogojska udruga Gundinci, Centar za ruralni razvoj PANONICA i Zaprežni klub Slavonac. Prvu utakmicu vozili su natjecatelji u kategoriji dvopreg u tradicionalnim slavonskim kolima iz Gundinaca s titulom najboljeg otišao je Dražen Madžarević, koji se istom titulom okitio i prošle godine. U sklopu turnira vožene su tri utakmice sa sportskim fijakerima koje se boduju u sustavu natjecanja Hrvatskog konjičkog saveza.

Prva je vožena utakmica Kupa Slavonije i Baranje u disciplini jednopreg. Prvo mjesto osvojio je Boris Liović, drugi je Ivan Janković, oba iz Zaprežnog kluba Slavonac iz Slavonskog Broda. Treće mjesto pripalo je Marijanu Stubičanu, vozaču Državne ergele lipicanaca Đakovo-Lipik.

U utakmici Kupa Slavonije i Baranje u disciplini vožnje dvoprega prvo mjesto osvojio je Antun Živić, vozač Državne ergele lipicanaca Đakovi-Lipik, drugo mjesto pripalo je Borisu Lioviću, a treće Adamu Doriću oba vozača članovi su Zaprežnog kluba Slavonac iz Slavonskog Broda.

U trećoj utakmici pod okriljem HKS-a održano je 3. kolo Prvenstva Hrvatske za juniore u vožnji dvoprega. U ovoj utakmici uspješno je nastupio samo Adam Dorić, član Zaprežnog kluba Slavonac iz Slavonskog Broda.

U nastavku su vožene utakmice u sustavu natjecanja PANONICA DRIVING CHALLENGE.

U disciplini jednoprega prvo mjesto osvojio je Antonio Mačinković, drugi je Ivan Janković, a treći je bio Ivan Lucić.

U utakmici dvoprega prvo mjesto osvojio je Siniša Kljajić, drugi je bio Dražen Madžarević, a treći Darko Klarić.

U poslijednjoj utakmici vještinu u teklićkom jahanju odmjerilo je ukupno 13 mladih jahača, među kojima je bila i jedna jahačica Klara Dević.U ovoj utakmici prvo mjesto osvojio je Adam Dorić, drugi je bio Ivan Lucić, a treći Domagoj Oršolić.

Lijepo vrijeme i atraktivna natjecanja na gundinački hipodrom izmamili su više stotina posjetitelja. Njihovom zadovoljstvu pridonijele su i članice Udruge žena “Gundinačke radenice” sa slasnim zalogajima od dizanog tijesta i ukusne porcije junetine s ražnja. Posebno za ovu priliku pripremljen umak od domaćih začina po tajnom receptu domaćine je doveo do ludila jer se do kasno u noć tražila porcija više i nakon što su posjetitelji već davno pojeli i zadnju porciju junca s ražnja.

Manifestaciju je otvorila Zrinka Starešinić, pomoćnica ministra poljoprivrede. Svojim dolaskom program su uveličali i Ilija Markotić, načelnik općine Gundinci, saborski zastupnici Boro Grubišić (HDSSB) i Josip Krnić (SDP) koji je ujedno i načelnik susjedne općine Babina Greda. Ispred Brodsko-posavske županije na manifestaciji je bio Davor Vlaović, zamjenik župana. Među uzvanicima su bili i Mario Vučinić, predstojnik Državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji i Željko Burazović, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Brodsko-posavske županije.

Related Post