Agroprodukt na tržište stavio domaća brašna mljevena kamenim mlinom 

1518 0

Autor Franjo Samardžić, Fotografije Franjo Samardžić, Agroposavina

 

VRBJE, 7.  veljače 2023.  –  Agroprodukt iz Vrbja može se pohvaliti novom vrstom proizvoda koja će obradovati domaćice ali i sve one koji vode računa o zdravoj prehrani jer su na tržište stavili domaća brašna nastala mljevenjem kamenim mlinom. Proizvodnja je počela prije mjesec dana. 

   Osim što je takvo mljevenje žitarica dio tradicije i najprirodniji način, tako dobiveno brašno je, kako naglašava vlasnik Agroprodukta Vjekoslav Čaić,  bez ikakvih dodataka.  Ono što se stavi u mlin i samelje to se i dobije u brašnu koje sadrži sve  sastojke cijelog zrna,  sve vitamine, minerale, vlakna i antioksidanse. Brašna koja proizvode su certificirana. 

    Domaće pšenično i integralno brašno,  sojino, kukuruzno i pirovo brašno dobiveno  od  jedne od najstarijih žitarica  koja je slična pšenici, te kukuruzna krupica  mogu se   kupiti u trgovinama Agroprodukta u Vrbju i Novoj Gradiški na uglu Željezničke i Ulice kralja Zvonimira, te u Davoru u trgovini  Tina. Planiraju i proširiti asortiman. 

   Kako kaže Vjekoslav Čaić, brašna koja proizvode uskoro će se naći i u ostalim prodavaonicama na novogradiškom području. Dodaje da proizvode  vrhunski domaći proizvod, a kada kako planiraju nabave veće postrojenje domaća kvalitetna brašna će plasirati i širem tržištu.   

Related Post