Bogat vikend: nogomet, rukomet, mali nogomet

873 0

2. ožujak 2011. – Idući vikend nudi vrlo bogat sportski progran, kako

u subotu 5. ožujka, a isto tako i sutradan u nedjelju 6. ožujka. Riječ je dakako o seniorskim utakmicama prvih sastava. Najprije u subotu ljubitelji sporta, osobito nogometa, mogu pogledati prvu utakmicu proljetnog dijela prvenstva Četvrte hrvatske nogometne lige gdje momčad Sloge igra protiv Oriolika iz Oriovca. Trener Boris Šalinski vjeruje nakon minimalnog poraza protiv trećeligaša Mladosti da će i Orioliku pružiti snažan otpor i izboriti povoljan rezultat. Utakmica počinje u 15 sati.

Poslije toga u našoj sportskoj dvorani imamo dva prvenstvena susreta. Najprije će rukometašice Slavonke u prvom kolu proljetnog dijela natjecanja Treće hrvatske rukometne lige, Istok, igrati vrlo važnu utakmicu protiv osječke Olimpije. Kroz pobjedu i uz podršku publike, trener Miroslav Samardžija, nada se sačuvati izvrsno drugo mjesto od jeseni na prvenstvenoj tablici. Utakmica počinje u 17 sati.

Nakon te utakmice igraju rukometaši Nove Gradiške izuzetno važan susret sa susjedima iz Požege u natjecanju 14. kola Druge hrvatske rukometne lige, Sjever. Pred utakmicu trener Novogradiščana Ivan Sertić je rekao: „Očekuje se zanimljiva i dinamična utakmica dvije mlade momčadi, gdje je Požega ipak nešto iskusnija. Pokušat ćemo iskoristiti prednost domaćeg terena i osvojiti željene bodove. Gledatelji sigurno mogu očekivati borbenu, dinamičnu i kvalitetnu utakmicu, koja počinje u 19 sati.

Sutradan, u nedjelju, već u 13 sati počinju završene utakmice Zimske malonogometne lige Nove Gradiške za veterane i mladež. Gledatelji će moći vidjeti najprije 6 utakmica u 6 uzrasnih kategorija u borbi za 3. mjesto, a u 16 sati i 6 finalnih utakmica u borbi za prvo mjesto. Startati će najprije limači, pa slijede početnici, pa pioniri, nogometašice, kadeti i najzad veterani. Taj redoslijed bit će i u borbi za treće mjesto, kao i za finalne utakmice. Bit će to revija malog nogometa koja će trajati od 13 do zaključno 20 sati. Ljubitelji „velikog“ nogometa, istoga dana,u nedjelju, gotovo u isto vrijeme imat će prilike gledati u Cerniku izuzetno važnu utakmicu 1. kola nastavka prvenstva Treće hrvatske nogometne lige, Istok, gdje će igrati aktualni jesenski prvak Mladost iz Cernika i aktualni prošlogodišnji prvak, Lipik. Bit će to, vjeruje trener Mladosti Dinko Terzić, prvorazredna utakmica, jer Cerničani žele pobjedom obilježiti proljetni start i time zadržati vodeću poziciju na prvenstvenoj tablici, a Lipik sa Novogradiščaninom Dinkom Terzićem želi uzvrat za poraz u jesenskom dijelu kada su Cerničani slavili u sred Lipika pobjedom od 3:2. Ta utakmica u Cerniku počinje u 15 sati. Ljubitelji malog nogometa poslije utakmice u Cerniku još uvijek mogu stići u Novu Gradišku i u dvorani pogledati najzanimljivije finalne borbe Zimske malonogometne lige.

Uistinu vrlo zanimljiv, kvalitetan i brojan sportki progran igara s loptom idućeg vikenda u Novoj Gradiški i Cerniku, gdje ljubitelji sporta mogu vidjeti u dva dana dvije prvenstvene nogometne utakmice, 12 utakmica malog nogometa, te dvije rukometne prvenstvene utakmice, odnosno punih 12 sati trajanja utakmica u 3 različita sporta i u dva naša susjedna mjesta, gdje će se natjecati 16 naših seniorskih momčadi sa 160 aktivnih igrača i igračica. To treba zaista vidjeti, pa dođite, izbor je izvanredan i raznolik.

 

Na slici: Cerničke tribine bit će vjerojatno pune u nedjelju za vrijeme utakmice Mladost – Lipik.

Related Post