GD CRVENOG KRIŽA: Predstavljen program “ZAŽELI“ zapošljavanja žena-faza II” u općinama Davor, Vrbje i Dragalić

1220 0

NOVA GRADIŠKA, 15. prosinca 2020. – U Gradskom društvu Crvenog križa Nova Gradiška predstavljen je danas novi program “ZAŽELI – Program zapošljavanja žena-faza II u općinama Davor, Vrbje i Dragalić”. Program se provodi unutar operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda, a predstavio ga je njegov voditelj Franjo Pavlović u nazočnosti koordinatorica Marte Matošević i Kristine Arićm, te Ivice Marjanovića predstavnika Općine Davor i Ernestine Straga-Šašić predstavnice LAG-a zapadna Slavonija.

Uz partnere općine Davor, Vrbje i Dragalić partneri u ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška.

Trajanje projekta je 18 mjeseci, a razdoblje trajanja projekta je od 4. rujna 2020. godine do 4. travnja 2022. godine.
Vrijednost projekta je 4.998.040,00 kuna.

Zaposlit će se 60 žena od kojih je 58 gerentodomaćica i dvije koordinatorice projekta.

Zaposlene žene skrbit će za 348 korisnika, starih i nemoćnih osoba sa područja općina Davor, Vrbje i Dragalić. Za korisnike su planirani i paketi higijenskih potrepština.

Program “ZAŽELI – Program zapošljavanja žena-faza II u općinama Davor, Vrbje i Dragalić” unutar operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda, nastavak je prve faze koja je završila 2020. godine.

Voditelj projekta Franjo Pavlović izražava zadovoljstvo nastavkom projekta i njegovim doprinosom za povećanje kvalitete života i socijalne uključenosti starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici.

Projekt se provodi s ciljem osnaživanja i unaprjeđivanja radnog potencijala teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem na području općina Davor, Vrbje i Dragalić radi sprečavanja posljedica nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno i poticanja socijalne uključenosti i povećanja razine kvalitete života krajnjih korisnika.

Gradsko društvo Crvenog križa potpisalo je 4. rujna 2020. godine ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava , obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Related Post

KRAĐE I KRIVOTVORENJE ISPRAVE

Autor - 26/09/2017 0
NOVA GRADIŠKA / SLAVONSKI BRO0D, 25. rujna 2017. – Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, proveli su kriminalističko istraživanje nad…