IMAJU SE ČIME POHVALITI: Održan izvještajno-izborni Sabor Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije

3021 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 11. veljače 2018. – Članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška imali su se čime pohvaliti na jučer održanom izvještajno-izbornom Saboru.

Sabor je održan pod predsjedanjem Željka Lončara, a u nazočnosti predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te mr. Ljiljane Lukačević voditeljice Tima za psihosocijalnu pomoć sudionicima i stradalnicima Domovinskog rata, Vere Trobić, ravnateljice Dječjeg vrtića i Vlatka Grainera, koordinatora za braniteljske udruge u Gradu Nova Gradiška.

Koliko je ova udruga aktivna vidljivo je iz izvješća o radu koje je podnio predsjednik mr. sc. Damir Matošević. Radeći na očuvanju digniteta Domovinskog rata i dostojanstva hrvatskih branitelja, evocirajući sjećanja na poginule branitelje, te obilježavajući značajne datume iz hrvatske povijesti udruga je u proteklih godinu dana službeno sudjelovala na 32. aktivnosti, od kojih je 15 organizirala.

Predsjednik Matošević je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se sve veći broj branitelja uključuje u aktivnosti udruge i naglasio da je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška otvorena i dalje na suradnju sa braniteljskom populacijom i svima koji čuvaju i promoviraju stečevine Domovinskog rata. Zahvalio se svojim suradnicima.

Izvješće o radu, kao i izvješća o financijskom poslovanju i Nadzornog odbora jednoglasno su prihvaćena.

Pohvale za uspješan rad udruga je dobila od Vlatka Grainera, koji je kazao da je ogledan primjer ostalim udrugama kako treba raditi. Najavio je mogućnost da se ove godine prilikom obilježavanja obljetnice 121. brigade prostor ispred Doma hrvatskih branitelja i prostor iza Muzeja imenuje trgom hrvatskih branitelja, te da će predložiti da Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška dobije Medalju grada. Čestitao je članovima udruge na aktivnostima koje provode i najavio održavanje Festivala domoljubnih pjesama s ciljem da se uoči VRO „Bljesak“ promovira Nova Gradiška i doprinos koji su branitelji novogradiškog kraja imali u obrani i oslobađanju okupiranih teritorija.

Iza Doma hrvatskih branitelja srušit će se garaže i prostor urediti za druženje branitelja, a da Grad Nova Gradiška vodi brigu o braniteljskoj populaciji vidi se, kazao je, i po izdvojenih 128.400 kuna u gradskom proračunu, što je za 10 posto više nego prethodne godine.

Sabor je izmijenio Statut udruge, za još jednog dopredsjednika izabrao je pukovnika Marina Vlaovića, a za nove članove Izvršnog odbora Krešu Curića i Zlatka Devedžića.

Nazočnima se obratio tajnik Krešimir Baković i komentirao posjet srbijanskog predsjednika Vučića Hrvatskoj. Zapitao je da li je posjet dobronamjeran i da li je sada pravo vrijeme za posjetu. Smatra da dok istina o domovinskom ratu ne dođe na stol neće biti mira i da treba razlikovati visoku od dnevne politike, a vjeruje da će predsjednica imati dovoljno političke mudrosti u realizaciji posjeta.

Related Post