Novagra predstavlja dobitnike gradskih priznanja: MEDALJA GRADA dodijeljena FRANJI PAVLOVIĆU

937 0

NOVA GRADIŠKA, 3. siječanj 2020. – Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjelio je javno priznanje MEDALJU GRADA gospodinu FRANJI PAVLOVIĆU, za dugogodišnji humanitarni rad i izniman doprinos promicanju vrijednosti Hrvatskog Crvenog križa.
MEDALJU GRADA na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 7. prosinca u Domu kulture Franji Pavloviću uručili su gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić.
Franjo Pavlović dragovoljac je Domovinskog rata. Ravnatelj je Gradskog društva Crvenog križa od 1992. godine. U vrijeme kada je došao u Crveni križ, zbog ratnih događanja, pred ovu ustanovu stavljena je velika zadaća. Tijekom ratnih i poratnih godina sudjelovao je gotovo svakodnevno u vojnim razmjenama, ekshumacijama i prihvatu izbjeglica. Zajedno sa svojim djelatnicima, dao je veliki obol traženju nestalih osoba i razdvojenih obitelji. Tijekom rata, putem donacija pomagali su novogradišku bolnicu, a nakon akcija „Bljesak” i „Oluja” sudjelovali u prihvatu oko 28.000 izbjeglica iz Bosne i Hercegovine.
Franjo Pavlović cijelo vrijeme svoga rada i života u našem gradu trudio se dati svoj doprinos, proširiti i poboljšati djelovanje Crvenog križa i pomoći osobama u potrebi. Kroz svoj humanitarni rad pridonio je razvoju i napretku Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška i našeg grada te potaknuo u mnogima želju za empatijom i pomaganjem. Svojim radom dao je velik doprinos u promicanju vrijednosti Hrvatskog Crvenog križa.

Related Post