NOVOGRADIŠKE POKLADE: Došla je i PreCjednica

1631 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 3. ožujka 2019. – Veseli se danas, pjeva i pleše u središtu Nove Gradiške. Sve je počelo u popodnevnim satima ispred doma u Maloj gdje su dva događaja obilježila okupljanje pokladnih skupina. Najprije je na radost okupljenih maškara i Malčana u posjet došla predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koju je uz ovacije dočarala Marijana Perinić PreCjednica STAMP UP. Neočekivan dolazak predsjednice je tako zasjenio današnji glavni događaj i predaju gradskih ključeva pokladnom gradonačelniku. Njemu, kako se moglo vidjeti, nije baš bilo stalo do gradskog ključa i vlasti u grdu jer se stalno držao skuta PreCjednice i gledao u njene rumene obraze.

Uz koračnicu koju je izvela Gradska glazba ključ grada pokladnom gradonačelniku Ivici Muraji predala je zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina. Svečanost primopredaje nije omeo ni najpoznatiji malčanski pokojnik Rade koji spokojno mirovao u vozilu Odlagališta otpada i trpio da ga vozaju od mila do spaljivanja u utorak, koje će obaviti grešni Malčani nezasitni spaljivanja svog dežurnog krivca za sva nedjela koja su činili u prethodnoj godini.

Velika karnevalska povorka ovogodišnjih novogradiških maškara, u kojoj je danas sudjelovalo 17 maškaranih pokladnih skupina s više stotina maškara, krenula je tradicionalno iz Male u mimohodu do središnjeg gradskog trga. Na radost okupljenih Novogradiščana maškare su zavladale središtem grada i okolnim ulicama, te se predstavile na pozornici.

Proglasit će se najbolje i najatraktivnije ovogodišnje pokladne skupine, a potom će se u šatoru održati pokladna zabava. Svirati će Jocker Band, a kao gost nastupiti će Marijana Perinić PreCjednica STAMP UP.

U utorak će se tradicionalno u Maloj spaliti lutak Rade i završiti ovogodišnji novogradiški pokladni dani.

Related Post

Domaće jagode u Kauflandu

Autor - 17/04/2020 0
Kaufland nudi prve jagode iz doline Neretve i Vrgorca Proljeće je vrijeme prvih domaćih jagoda koje svi s nestrpljenjem očekuju,…