POLICIJSKO PRIOPĆENJE – Cerničanka pronevjerila 60.000 kuna

800 0

20. ožujak 2012. – Policija je u petak dovršila

kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakinjom s područja općine Cernik zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Pronevjera“. Ona je od mjeseca svibnja 2006. godine do veljače 2009. godine u svojstvu šefice računovodstva jednog poduzeća iz Nove Gradiške knjižila veće obveze od stvarnih prema raznim dobavljačima, po ispostavljenim računima, a razliku uplaćivala na svoj tekući račun. Za ovaj period ona je raznim nezakonitim uplatama na svoj tekući račun protupravno prisvojila preko 60 tisuća kuna, a time za taj iznos oštetila tvrtku. Protiv nje slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo „Pronevjera“.

 

Čak 24 požara

 

Na području Policijske uprave brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 25 kaznenih djela od kojih su 24 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo iz gospodarskog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 22 kaznena djela su imovinska kaznena djela i to devet kaznenih djela krađe (dvije krađe i sedam krađa kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), 10 kaznenih djela teške krađe, dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo razbojništva.

 

Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda dogodilo se 15 prometnih nesreća od kojih šest s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama pet osoba su teže ozlijeđene, dok su tri zadobile lakše ozlijede.

 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je sedam prekršaja i to tri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, tri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporaba opojnih droga.

 

Ovog vikenda evidentirana su i 24 požara od kojih jedan na građevinama, jedan na poljoprivrednim površinama, dva na prometnim sredstvima i 20 požara bez materijalne štete (požari suhe trave i niskog raslinja). Tijekom vikenda zabilježena su i tri pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. o

 

U dvorištu obiteljske kuće oteli mu jaknu i stari mobitel

 

Jučer oko 19 sati u Slavonskom Brodu u ulici Pavla Šubića nad 62-godišnjim muškarcem izvršeno je kazneno djelo razbojništvo. Razbojništvo su počinili dvojica njemu nepoznatih muškaraca na način da su nakon ulaska muškarca automobilom u dvorište svoje obiteljske kuće, po izlasku iz vozila fizički ga napali i tom prilikom mu otuđili jaknu koju je nosio i mobitel marke „Samsung“ starosti oko sedam godina, a koji se nalazio u džepu jakne. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu, te je utvrđeno da se radi o lakšim tjelesnim ozljedama. Policija traga za počiniteljem ovog kaznenog djela protiv kojeg slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo „Razbojništvo“.

Related Post