Poveznica diljem Hrvatske i svijeta raseljenih Dolinaca

439 0

OKUČANI, 2. siječanj 2012. – Koncem prošle godine, tradicionalno

uoči Božića, iz tiska je izašao 29. broj „Suze Dolinske“ – godišnjaka župe uznesenja Blažene Djevice Marije Dolina bosanska kraj Bosanske Gradiške.

 

Glavni i odgovorni urednik Milorad Oršulić–Mican uporno radi i ne odustaje od uhodane koncepcije pa je i u ovom je broju, zajedno s članovima uredničkog vijeća, pripremio brojne sadržaje koji su još jedna poveznica diljem Hrvatske i svijeta raseljenih Dolinaca.

 

Kolika je važnost Suze Dolinske i to što, kao urednik, radi Milorad Oršulić–Mican, zajedno s uredničkim vijećem u kome su vel. Milivoj Knežević, p.Damir Šokić OP, fra Ivan Marija Tomić, Zvonko Oršulić-Fami, Stipo Oršulić, Anto M. Vonić, Zenko Vonić i Mato Knežević-Maća, prepoznali su kardinal Puljić i biskupi Škvorčević i Komarica.

 

-Početkom siječnja ove godine (2012.) na adresu Uredništva „Suze“ stiglo je pismo od kardinala Vinka Puljića, a pod kraj siječnja od požeškog biskupa msgr. dr. Antuna Škvorčevića. Uz banjalučkog biskupa msgr. dr. Franju Komaricu daju nemjerljivu potporu našem godišnjaku. Te njihove riječi su poticaj, ali i obveza da „Suza“ bude ono što joj i jest glavni cilj: neraskidiva veza između rodne grude i raseljenih njenih sinova i kćeri – piše u uvodniku Milorad Oršulić-Mican.

 

I ovaj broj „Suze Dolinske“ upravo je to jer donosi brojne priloge o susretima Dolinaca i događanjima tijekom 2012. godine.

Related Post