Ronioci HGSS Stanice Slavonski Brod sudjelovali na sastanku ronioca istočne Europe

1228 0

BRNO / SLAVONSKI BROD, 5. ožujka 2019. – Na godišnjem, međunarodnom sastanku TDI/SDI/ERDI ronioca Istočne Europe, održanom 2. ožujka 2019. u mjestu Brno u Češkoj Republici sudjelovala su tri člana HGSS Stanice Slavonski Brod i jedan član HGSS Stanice Vinkovci. Svi sudionici su članovi KPA Marsonije.
Na sastanku su kolegama roniocima predstavljeni ERDI instruktori ronjenja Stanice Slavonski Brod kao prvi i jedini ERDI instruktori iz Hrvatske. Osim međusobnog upoznavanja, ciljevi ovogodišnjeg sastanka su bili: izvješće TDI / SDI / ERDI Istočne Europe za 2018, osvrt iz sjedišta TDI / SDI / ERDI u SAD-u,
promjene u TDI / SDI / ERDI standardima i protokolima, novi programi obuke koji su se provodili tijekom 2018. godine, perspektive i planovi za nadolazeće razdoblje.
Podsjećamo, HGSS Stanica Slavonski Brod u studenom 2018. godine organizirala je prvi instruktorski ERDI tečaj u Hrvatskoj koji su uspješno završila 3 člana HGSS Stanice Slavonski Brod. Tečaj je dio projekta ” „Uvođenje Emergency Response Diving International (ERDI) standarda tijekom ronilačkih intervencija u situacijama spašavanja ljudi i imovine, potraga i poplava“ HGSS Stanice Slavonski Brod a partnerska organizacija je KPA Marsonia. Projekt su za sada podržali: HGSS, Županija Brodsko posavska i Hrvatske vode.

Related Post