Uhvaćeni u krađi u trgovačkom centru i predani pritvorskom nadzorniku

890 0

Utvrđeno je da je 65-godišnjak vikao i galamio na zaštitara i zaposlenicu, lupao šakom po staklenim vratima,  vrijeđao i omalovažavao policijske službenike prilikom postupanja

 

Foto: Ilustracija

SLAVONSKI BROD, 12.  siječnja 2022. – Jučer su brodsko-posavski policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom i 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe i nekoliko prekršaja.

Dana 10. siječnja, oko 12.30 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici Josipa Rimca, unutar trgovačkog centra, zaštitar je uočio dvojicu sumnjivaca u krađi odjevnih predmeta koje su skrili ispod jakne i prošli pored blagajne ne plativši. Sumnjivce su ubrzo zaustavili 19-godišnji zaštitar i 42-godišnji policijski službenik koji je bio izvan službe, do dolaska policijskih službenika Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, koji su preuzeli daljnje postupanje prema osumnjičenima. Izvršeno je obeštećenje otuđenih predmeta u vrijednosti iznad 200 eura.

Utvrđeno je da je 65-godišnjak narušavao javni red i mir vičući i galameći na zaštitara i zaposlenicu, te lupao šakom po staklenim vratima, a također je vrijeđao riječima i omalovažavao policijske službenike prilikom postupanja. Nadalje je utvrđeno da je 65-godišnjak počinio prekršaj iz Zakona o prebivalištu (nije prijavljen na adresi) te Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, jer je posjedovao preklopni nož koji je od istoga oduzet.

Policijski službenici su također od 43-godišnjaka oduzeli nekoliko tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nije posjedovao odgovarajuću liječničku dokumentaciju. Protiv osumnjičenih slijede odgovarajuće prijave te su jučer predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a nakon toga su dovedeni u Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

Related Post