Pjesnikinja Martina Peunić

1278 0

Najsvečaniji dio obilježavanja Dana općine Stara Gradiška i svečane sjednice Općinskog Vijeća bio je dodjela općinskih priznanja i proglašenje počasnim građaninom biskupa Antuna Škvorčevića. Zadovoljna i ponosna bila je Martina

Peunić,mlada pjesnikinja iz Donjeg Varoša.

 

 

Nagrada Općine Stara Gradiška dodijeljena joj je za osobite uspjehe ostvarene u području društvenih djelatnosti. Martina je, kako stoji u obrazloženju općinskog Vijeća, objavom svoje prve zbirke pjesama „ Ti si kutija sa zlatom“ pokazala svu raskoš punine duše mlade osobe koja se nikada ne predaje i ne posustaje, ni pred teškom bolešću. Nagradu joj je uručio načelnik Velimir Paušić.

Zbirku pjesama „Ti si kutija sa zlatom“ izdale su Sestre Klanjateljice Krvi kristove – Izdavački centar zajedništvo iz Zagreba u svibnju ove godine. Martina Peunić rođena je 20. prosinca 1994. godine u Zagrebu.

Učenica sam 1. razreda ekonomsko-birotehničke škole u Slavonskom Brodu. Želim postati upravna referentica i nadam se da ću uspjeti.

U nižim razredima osnovne škole pisala sam sastave, a u petom sam razredu počela pisati pjesme. To je bila prava slučajnost: jednostavno su se otvorila vrata srca i duše.

Iz dana u dan Bog mi je davao sve veće nadahnuće. Moja je profesorica već u prvoj pjesmi prepoznala posebnost te nas je to dovelo na prva natjecanja. Ubrzo su pristizali pozivi na županijske smotre. Tako sam postala dio Lidrana, dio mog stvaralaštva. Uz to sam, naravno, nastupala na školskim priredbama.

Najdraža mi je pjesma Moje ljubice , koja me odvela na XIV. Susrete mladih pjesnika Slavonije i baranje. Tom sam pjesmom probila led. Uz podršku profesorice Ružice Matković, koja se izuzetno trudila da pjesma bude baš onakva kakva treba biti, nastavila sam svoj pjesnički put.

Roditeljska ljubav također mi je ogroman motiv, a ujedno i nepresušiv izvor mojih pjesama.. Nadam se da pjesme nikada neću prestati pisati. U njima pokazujem svoje osjećaje, misli i beskrajnu zahvalnost za svijet i roditelje. A ono što volim, što me raduje i sve drugo reći će vam moje pjesme – piše o sebi i svom pjesništvu Martina Peunić.

Martina i načelnik Stare Gradiške Velimir Paušić

Martina i biskup Antun Škvorčević

 

Related Post