PRIJATELJSKI SUSRET ČLANOVA UDRUGE ZA PROMICANJE INKLUZIJE I POLICAJACA

1340 0

SLAVONSKI BROD, 2. veljače 2011. – U suradnji predstavnice Udruge za promicanje inkluzije Ljiljane Brica i policijskog službenika za prevenciju policijske uprave Borisa Janča dogovoreno je edukativno predavanje, odnosno radionica. Obzirom da su članovi ove Udruge osobe sa intelektualnim poteškoćama, edukativno predavanje je prilagođeno

upravom takvim osobama. Po navodima voditeljice, radi se o odraslim osobama koje ponekad rade stvari ne razmišljajući o posljedicama, kradu jedni od drugih, zaključavaju se, izlaze u šetnju a da o tome ne izvijeste voditelja, hodaju po željezničkoj pruzi, imaju strah od policije i slično. U radionici koja je provedena jučer u vremenu od 10 do 12 sati, na kojoj je bilo 50-tak osoba sa intelektualnim poteškoćama, sudjelovali u kontakt policajci Policijske postaje Slavonski Brod Mladen Ergotić i Ivan Čondić.

Kontakt policajci su im nastojali približiti policiju od koje ne trebaju strahovati, te pojasniti kako je policija tu da ih čuva, štiti i sprječava sve neželjeno, a ne samo da kažnjava. Govorili su o dobrim i lošim stranama ponašanja, ukazujući im primjerima kako negativna ponašanja mogu rezultirati neželjenim posljedicama pa i stradavanjima, te kako bi trebali funkcionirati u zajednici, ponašati se jedni prema drugima, onako kako bi i sami željeli da se drugi ponašaju prema njima. Pred kraj radionice brojni članovi Udruge su se uključili u razgovor, govoreći o raznim događajima iz svog vlastitog iskustva, a na njihove razne upite kontakt policajci su spremno odgovarali. Dogovorena je daljnja suradnja, te će ih policija u narednom razdoblju ugostiti u svojim službenim prostorijama, kako bi im približili policijski posao, odnosno kako bi se oni osobno uvjerili gdje je i što radi policija.

 

Related Post