Vatrogasci spasili malu macu sa gradske upravne zgrade

1656 0

Autor Franjo Samardžić, Foto JVP Nova Gradiška

NOVA GRADIŠKA, 10. srpnja 2019. – „Ljeto u knjižnici“ novogradiška je manifestacija koju Gradska knjižnica već 18 godina organizira svakog ljeta. Djeca napune prostor Dječjeg odjela i tu kreativno stvaraju, druže se i šire pozitivne vibracije.
Jedna takva pozitivna vibracija dogodila se spontano na jučerašnjem otvaranju ove manifestacije, a njeni akteri bili su Hrvoje Hara Horvat i Domagoj Sablić, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška. Zaradili su veliki pljesak dječjih ručica. Djeca su ih pljeskom nagradila kada su saznala da su sa krova gradske upravne zgrade skinuli malu macu, koja se tamo, tko zna kako, uspjela popeti, ali nije mogla sići.
Kako su djeca saznala od Mihaele Đeraj, gradske pročelnice za društvene djelatnosti, pozvani su vatrogasci i spasili macu.
Kako doznajemo mala maca je udomljena i samo joj se traži ime.
Dodajmo. Vatrogasci su poznati po sloganu „Vatru gasi, brata spasi“. Često su oni prvi u raznim nedaćama koje se iznenade dogode ljudima. Prvi su spašavanju ljudi i imovine u slučaju požara, poplava, prometnih nesreća i drugih nedaća. Zato veliko hvala vatrogascima kojima je sigurno draga svaka pohvala, a među najdražima, kao što je bio i jučerašnji pljesak dječjih ručica, svakako ona koje dobiju od djece.

Related Post

SPOMEN NA TOŠU PROESKOG

Autor - 16/10/2016 0
NOVA GRADIŠKA – Deveta obljetnica tragične smrti Toše Proeskog obilježena je i ove godine 14. listopada kod novogradiške Elektrotehničke i…