GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA: Veselo i razdragano počeli Dani Grigora Viteza

2034 0

NOVA GRADIŠKA, 28. veljače 2018. – Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice dogodilo se danas veselo i razdragano druženje djece iz dječjih vrtića „Maslačak“ i „Radost“. Zajedno sa svojim tetama Martinom Abianac, Brankicom Kičić, Ivanom Blazina i Jasnom Renić, te knjižničarima, starije skupine djece “RIBICE” i “MEDVJEDIĆI su slavile svog omiljenog pjesnika Grigora Viteza.

Zajedno sa tetama priredila su prigodan program, recitirala njegove pjesme, plesala, pjevala i glumila dočaravajući likove i prizore iz njegovih pjesama. Bio je tu nezaobilazni Antun Tun. Današnji program potvrdio je da su pjesme Grigora Viteza radošću, vedrinom i optimizmom osvojile srca još jedne generacije mališana.

Sve ih je pozdravila ravnateljica Gradske knjižnice prof. Biljana Dakić. Zahvalila je Gradu na pokroviteljstvu i podsjetila da je omiljeni dječji pisac rođen 15. veljače 1911. godine u Kosovcu nedaleko Okučana. Djecu je pozdravio i zamjenik novogradiškog gradonačelnika Borislav Vidošić.

Počeli su tako i ove godine tradicionalni DANI GRIGORA VITEZA, koji se organiziraju pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška. Današnje druženje i kreativni program i organizirani su u suradnji Dječjeg vrtića Nova Gradiška i Gradske knjižnice Nova Gradiška.

Related Post