U Osnovnoj školi u Okučanima održan „Dan ružičastih majica“

1569 0

OKUČANI, 28. veljače 2018. – U vremenu od 8 -12 sati u Osnovnoj školi u Okučanima održana je manifestacija „Dani ružičastih majica“.  U ovu manifestaciju uključila se i Policijska postaja Okučani, čiji su policijski službenik za maloljetničku delikvenciju i kontakt policajac, svojom nazočnošću podržali  edukativne aktivnosti škole, a svim sudionicima događaja simbolično su podijeljene ružičaste majice.

Dan ružičastih majica“ je usmjeren na sprječavanje svih oblika vršnjačkog nasilja te je sudjelovanje policije na ovoj manifestaciji opravdano i poželjno te je ujedno i potvrda dobre suradnje škole i policije kada je u pitanju nasilje među djecom i mladima.

Podsjećamo, u Hrvatskoj je 2017. godine Hrvatski sabor izglasao obilježavanje „Dana ružičastih majica“ kao Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja i to svake godine zadnju srijedu u mjesecu veljači. Obilježavanje toga dana podrazumijeva provođenje javne kampanje usmjerene na cijelu javnost, posebice djecu i mlade s ciljem njihove senzibilizacije o važnosti uočavanja problema te aktivnog angažmana u sprječavanju svih oblika vršnjačkog nasilja.  (Stjepan Kukura, policijski službenik za odnose s javnošću PUBP)

Related Post