JUČER JE BILO PUNO POSLA ZA POLICIJU

1011 0

16. ožujak 2011. – Na području Policijske uprave Brodsko-

posavske u zadnja 24 sata evidentirano je ukupno 13 kaznenih djela od kojih 12 iz općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo iz oblasti kriminaliteta droga.. Najbrojnija su imovinska kaznena djela, kojih je bilo sedam i to tri kaznena djela krađe, dva kaznena djela teške krađe i dva oštećenja tuđe stvari. Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske u zadnja 24 sata dogodilo se ukupno dvije prometne nesreće i to jedna s ozlijeđenim osobama i jedna s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je lakše ozlijeđena. Tijekom zadnja 24 sata evidentirano je ukupno dva prekršaja i to oba iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

Marihuana

 

Policija je jučer oko 14 sati u Slavonskom Brodu kod 37-godišnjaka u kući pronašla crnu PVC kutiju sa 6,5 grama marihuane. Policija je marihuanu oduzela radi daljnjeg kriminalističkog vještačenja, a u dogovoru s Općinskim državnim odvjetništvom protiv njega slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Zlouporaba opojnih droga“.

 

Četiri mladića uhvaćena u krađi

 

Jučer odmah iza ponoći policija je prilikom obilaska državne granice u Slavonskom Brodu uz rijeku Savu zatekla u kaređi četvoricu mladića u dobi od 18 do 27 godina. U krađu su došli sa dva osobna automobila i jednom auto prikolicom, nakon što su sjekirama očistili put do mjesta gdje se nalazila crpku za pretovar šljunka i pijeska, vlasništvo 45-godišnjaka iz Slavonskog Broda. Zatečeni su kako crpku stavljaju u prikolicu i uhićeni. Protiv njih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za kazneno djelo „Krađe“. Prevarile staricu za 20 tisuća kuna Policija je jučer od 81-godišnjakinje zaprimila kaznenu prijavu o prijevari. Staricu je 11. ožujka na njen kućni telefon nazvala nepoznata ženska osoba, koja se predstavila kao djelatnica mirovinskog osiguranja i rekla joj da ona ima pravo na povrat sredstava od mirovinskog osiguranja, a da će na njenu adresu zbog toga doći dvije službenice. Nedugo nakon završenog telefonskog razgovora na njenu adresu došle su dvije ženske osobe koje su na prijevaru prikazivanjem lažnih činjenica dovele u zabludu stariju ženu da im ona da iznos od 10 tisuća kuna kako bi joj one riješile navodni povrat novčanih sredstava. Jedna ženska osoba je otišla sa staricom do prostorije gdje ona drži novac i od nje na prijevaru uzela 20 tisuća kuna, nakon čega su obje ženske osobe napustile njenu kuću. Nakon zaprimanja kaznene prijave policija je započela kriminalističko istraživanje u cilju rasvjetljivanja ovog kaznenog djela i otkrivanja počinitelja, a protiv nepoznatih osoba koje su počinile ovo kazneno djelo slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu za kazneno djelo „Prijevare“.

 

Vozio pijan pod zabranom i vrijeđao policijske službenike

 

Prilikom nadzora prometa policija je jučer oko 23,20 sati u Slavonskom Brodu u ulici Ivana Gundulića kontrolirala 57-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom marke „Ford Focus“ SB-registracija. Muškarac je policiji odbio dati podatke o identitetu rekavši da nema dokumenata, a pri komunikaciji osjetio se jak zadah na alkohol. Kada mu je priopćeno da će s policijskim službenicima ići u postaju radi utvrđivanja identiteta i s obzirom da je pod utjecajem alkohola on je počeo vrijeđati policijske službenike raznim pogrdnim riječima i psovkama. Unatoč upozorenjima i zapovjedi da prestane s vrijeđanjem i pođe s policijskim službenicima objema rukama odgurnuo je jednog policijskog službenika, pa su policijski službenici bili primorani uporabiti tjelesnu snagu lisice. Identitet muškarca utvrđen je u policijskoj postaji temeljem njegove osobne iskaznice, koju je u prostorijama policije dao na uvid. S obzirom da je bio pod vidnim utjecajem alkohola ( jak zadah na alkohol, nerazgovijetan govor, teturanje pri hodu i sl.) ponuđeno mu je alko-testiranje što je on odbio. Daljnjom provjerom utvrđeno je da mu je rješenjem prekršajnog suda u Slavonskom Brodu izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 7. srpnja ove godine. Policija ga je uhitila i ponudila liječnički pregled što je on odbio po dolasku dežurne liječnice koja je izdala liječničku potvrdu. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici i kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“.

Related Post