NEODGOVORNI VOZAČI: U prva dva dana u blizini škola u Sl.Brodu i N. Gradiški utvrđeno 76 prekršaja

375 0

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod i policijske postaje Nova Gradiška, utvrdili su 24 slučaja prekršaja brzine, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 11 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način

 

Autor: Damir Brezić, policijski službenik za odnose s javnošću PUBP, FOTO; MUP

SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA, 10. rujna 2020. – Početkom nove školske godine, kao i prethodnih godina, policija provodi akciju „Poštujte naše znakove“, s ciljem zaštite djece kao najranjivije skupine sudionika u prometu.
Unatoč dugogodišnjem provođenju akcije i medijskoj prezentaciji, kao i najavama aktivnosti policije i ove godine bilježimo veći broj prekršaja u zonama škola.
Tijekom prva dva dana provođenja akcije, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod i policijske postaje Nova Gradiška, utvrdili su 76 prekršaja, od kojih je najčešći prekršaj brzina, koja je zabilježena u 24 slučaja.
Pored brzine kao jednog od najtežih prekršaja, koji spadaju u grupaciju tzv. četiri glavne ubojice u prometu, zabilježeni su i drugi prekršaji iz te grupacije (nekorištenje sigurnosnog pojasa 18 prekršaja te 11 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način).
Ponovno apeliramo na sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, a posebice u zonama škola, te da roditelji svojim ponašanjem budu pozitivan primjer svojoj djeci i da obavezno koriste sigurnosne pojaseve i na taj način potiču djecu na korištenje sigurnosnog pojasa i na stražnjim sjedalima.
Policija će nastaviti s provođenjem aktivnosti iz navedene akcije, te će maksimalno represivno djelovati prema svim počiniteljima koji krše prometne propise.

Related Post