OPSKRBA VODOM U OPĆINI REŠETARI

725 0

REŠETARI, 29. srpanj 2013. – Krajem lipnja nastavljeni su radovi na izgradnji nužne komunalne infrastrukture do vodospreme u Rešetarima. Izgradnje vodospremnika „Rešetari“ veličine 1500 m3 veoma je važna za sigurnu opskrbu vodom, ne samo u naseljima općine Rešetari, već i u znatnom dijelu sustava vodoopskrbe u zapadnom dijelu županije, uključujući i grad Novu Gradišku.

 

Do kraja jeseni očekuje se završetak radova na izgradnja pristupne ceste, vodovoda, kanalizacije, plinovoda i električne mreže što je uvjet za stavljanje vodospremnika u funkciju. Vrijednost radova je 2.500.000,00 kuna, a izvodi ih tvrtka „Promet“ Požega.

Podsjetimo da su radovi na vodospremi bili obustavljeni prije dvije godine zbog izrade projektne dokumentacije, rješavanja imovinsko pravnih odnosa i nedostatka financijskih sredstava.

Koliko je važna sigurna opskrba vodom u općini Rešetari vidjelo se posljednjih nekoliko godina kada su zbog suše presušili bunari, pa su mještanima, posebno onima u naseljima brdskog dijela općine , morali u pomoć priskočiti vatrogasci i pripadnici Hrvatske vojske.

(Fotografije Mislav Sokić)Related Post

HSLS REŠETARI

Autor - 17/09/2013 0
REŠETARI, 17. rujna 2013. – Općinski ogranak HSLS Rešetari i ove godine nastavlja s ekološkim akcijama, kako bi se ponajprije…