ŠPORTSKA UDRUGA GLUHIH NOVA GRADIŠKA

1450 0

NOVA GRADIŠKA , 8. listopad 2014. – Športska udruga gluhih Nova Gradiška 1. Listopada je započela s provedbom novog projekta, podržanog od strane Europske komisije, kroz program Erasmus+ za čiju je provedbu u Hrvatskoj

zadužena Agencija za mobilnost i programe EU.

 

Riječ je o razmjeni mladih, koja će kroz deset dana provedbe okupiti preko 30 mladih sudionika, te vođa grupa, iz šest europskih zemalja: Hrvatske, Slovenije, Cipra, Mađarske, Rumunjske i Italije. Cilj ove razmjene je upoznati sudionike s tradicionalnim zanimanjima, te kako tradiciju pretvoriti u novi posao. Također, smatramo kako ćemo pružanjem određenih znanja i vještina potaknuti sudionike na razvijanje poduzetničkih vještina i povećanje vlastite zapošljivosti.

 

S tom svrhom, tijekom razmjene je održan studijski posjet eko etno selu Stara Kapela, gdje su sudionici mogli vidjeti kako ideju pretvoriti u praksu. Također, nakon održavanja kreativnih radionica jučer je organizirana izložba predmeta koje su sudionici sami napravili – nakita, keramičkih proizvoda i čestitki. Izložba je održana na Korzu, te ovim putem želimo zahvaliti Turističkoj zajednici grada Nova Gradiška na ustupanju ”kućica” za održavanje izložbe.

Kako bi se postigli projektni ciljevi planirali smo nekoliko aktivnosti (sesije, interkulturalne večeri i interkulturalni programi) koje će voditi sudionike kroz proces dobivanja specifičnih kompetencija. To će im omogućiti stvaranje svog vlastitog razvojnog procesa, ali i podržavanje drugih mladih koji se suočavaju sa situacijama teške gospodarske i socijalne isključenosti da bi započeli svoj osobni i društveni razvojni proces te kako bi prevladali te poteškoće.

 

Također, sudionicima namjeravamo omogućiti stjecanje potrebnih znanja i vještina o siromaštvu, marginalizaciji, održivom miru, ljudskim pravima, borbi protiv diskriminacijske politike i socijalnoj koheziji, te poduzeti mjere, kao multiplikator, za veću socijalnu i društvenu uključenost mladih u okviru programa Erasmus+.

 

Želimo zahvaliti gradonačelniku Ž. Bigoviću, te zamjenici gradonačelnika Ljiljani Lukačević, na neformalnoj posjeti projekta prilikom koje su nam zaželjeli srdačnu dobrodošlicu, te izrazili želju za uspješnim projektom i ostvarivanjem naših ciljeva. Također, zahvaljujemo osoblju pansiona ”Slavonski biser” na izvrsnom gostoprimstvu tijekom održavanja projekta. Na kraju, u ime Udruge i sudionika ovog projekta želimo čestitati našim sugrađanima Dan neovisnosti!

 

Športska udruga gluhih Nova Gradiška

 

Related Post