DAN NEOVISNOSTI

1923 0

NOVA GRADIŠKA, 8. listopada 2014. – Na Trgu dr. Franje Tuđmana okupila su se danas izaslanstva Grada Nova Gradiška, Brodsko-posavske županije, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Policije,

udruga civilnog društva i gradskih ustanova.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana prisjetili su se povijesnog datuma 8. listopada 1991. godine kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

U povodu Dana neovisnosti, evocirana su sjećanja, minutom šutnje i molitvom odana počast braniteljima poginulim u Domovinskom ratu, prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i svima koji su kroz povijest dali doprinos za neovisnu i slobodnu domovinu.

Related Post

GRADSKO VIJEĆE ODLUČILO

Autor - 03/03/2014 0
Većina korisnika gradskih prostora su državne institucije. Vlada RH je uvela PDV-e pa neka ga onda i plati – kazao…

Autor - 04/05/2018 0
NOVA GRADIŠKA,  4.  svibnja  2018. – Novogradiščani, ali i svi oni koji se nedjeljom zateknu u našem gradu imati će…