Skupština Udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“

663 0

Autor Franjo Samardžić

Predsjednica Kata Vukšić iskoristila je Skupštinu kao prigodu da se zahvali svima koji daju potporu u radu udruge, od pojedinaca, do obrta i tvrtki, a posebno prijateljima iz Herzogenauracha.

NOVA GRADIŠKA, 17. prosinac 2018. – Skupština Udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ je na temelju brojnih aktivnosti koje su organizirane tijekom godine, a koje provodi sa svojim članovima i volonterima potvrdila uspješan rad i jednoglasno prihvatila izvješće koje je podnijela predsjednica Kata Vukšić.

Udruga „Suncokret“ može se pohvaliti da je svojim članovima poboljšala svakodnevni život i učini ga što sadržajnijim. Doprinijela su tome kreativne radionice i druženja koja se organiziraju u prostorijama udruge uz potporu donatora i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Uz predsjednicu Katu Vukšić i tajnicu Sanju Milak volonteri su ti koji daju konkretan doprinos u radu udruge. Udruga ima 30 članova iz grada Nova Gradiška i općina novogradiškog kraja za koje ima organiziran prijevoz od mjesta gdje žive do Nove Gradiške i prostorija udruge.

Treba istaknuti da su, uz izlete i sportska natjecanja, članovima udruge veoma interesantne radionice u kojima imaju priliku da se kreativno izražavaju. Ono što naprave, pokazuju na prigodnim izložbama na raznim manifestacijama.

Ono što im nedostaje, a što je istaknuto na Skupštini i ove godine, je nedostatak adekvatnog prostora za poludnevni boravak, jer sadašnji ne odgovara traženim standardima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Predsjednica Kata Vukšić iskoristila je Skupštinu kao prigodu da se zahvali svima koji daju potporu u radu udruge, od pojedinaca, do obrta i tvrtki, a posebno prijateljima iz Herzogenauracha.

I 2018. godine sudjeluju na tradicionalnoj manifestaciji Advent u našem gradu. Godinu završavaju pripremama za obilježavanje blagdana Božića i Nove godine. Na posljednjoj radionici ove godine izrađivali su ukrase za božićno drvce i družili se u očekivanju Božića kome se svake godine posebno raduju.

Related Post