5. LET S GAVRANOM: Novogradiščani će još jednom biti počašćeni druženjem s omiljenim piscem i hvalevrijednom manifestacijom

798 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 24. studeni 2019. – Književno-kazališni festival Peti let s Gavranom održat će se od 27. do 29. studenog u organizaciji Gradske knjižnice i Pučkog Otvorenog učilišta M.A. Relković. Novogradiščani će tako još jednom biti počašćeni druženjem s omiljenim piscem i ovom hvalevrijednom manifestacijom koja je najznačajniji kulturni događaj u ovoj godini. Bit će to još jedno druženje s piscem koji ne zaboravlja svoje korijene.
Prvoga dana, u srijedu 27. studenog, Peti let s Gavranom počet će izložbom radova na temu Gavranove biblijske trilogije, a omiljeni pisac će se istoga dana družiti s članovima Fan cluba Miro Gavran.
Manifestacija će svečano biti otvorena u Dmu kulture u 20 sati, a potom će uslijediti predstava Sve o muškarcima u izvedbi Teatra Gavran
Drugi dan, četvrtak 28. prosinca, će obradovati djecu lutkarskom predstavom Mudra sova i lukava lisica u izvedbi Dječje scene Teatra Gavran. Istoga dana održat će se međunarodni okrugli stol pod nazivom Miro gavran u prozi i kazalištu 2015. – 2019.
U 18 sati bit će predstavljeno 2. izdanje knjige Priče o samoći autora Mire Gavrana, a u 20 sati još je jedna predstava Sve o muškarcima.
Trećeg završnog dana Turistička zajednica Nova Gradiška će u suradnji s Gradskom knjižnicom i Pučkim otvorenim učilištem M.A. Relković organizirati jesensku šetnju Mirinim zavičajem. Okupljanje je ispred Doma kulture u 10,30 sati, a potom slijedi turistički obilazak grada Nova Gradiška, posjet rodnom selu i rodnoj kući Mire Gavrana u Trnavi.

Related Post

Od danas dostupan sustav e-Propusnice

Autor - 08/04/2020 0
E-Propusnice, sustav dostupan na adresi https://epropusnice.gov.hr omogućuje građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni…