Foto reportaža: KONCERT – RADOSNI PUT TIHOG IŠČEKIVANJA

940 0

poumar

NOVA GRADIŠKA 11. prosinac 2010. – Svjetiljke nadolazećeg Božića zasvijetlile su u četvrtak u prelijepoj baroknoj crkvi Sv.Terezije Avilske, a zvuci Adventa raznježili brojne posjetitelje KONCERTA U ADVENTU kojeg je u čast Dana Grada i Župe u ovo tiho predbožićno vrijeme pripremila Osnovna glazbena škola Učilišta Relković. KAD ORGULJE ZASVIRAJU

 dočarali su na svom instrumentu članovi Harmonikaškog orkestra pod vodstvom Blanke Brlić, a tople zvuke tihog iščekivanja Njegova dolaska donijele su polaznice Odjela flauta Matea Pauković, Petra Solić , Erin Keleuva, Ida Ferković i Leonora Barišić.

 

Zvuke Adventa širile su svojim izvedbama i učenice Odjela gitara Mila Podgornjak, Zrinka Duvnjak i Laura Bušić te Sanja Radman, učenica harmonike koja je u duetu sa svojom učiteljicom Blankom Brlić izvela MALI ORGULJSKI PRELUDIJ. Na koncertu su nastupili i učitelji Glazbene škole. Kvartet Vanja Markesina-flauta, Blanka Brlić- harmonika, Silvija Muić Crljenković- klavir i Tomislav Ratković- truba izveo je poznatu skladbu Vehni vehni fiolica, a pjevački zbor pod ravnanjem Helene Heller prekrasnu tradicionalnu skladbu u obradi A.Čelara RADUJ SE O BETLEME.

Svjetiljke nadolazećeg Božića upalili su na kraju koncerta solistica prof. Vanja Markesina i Pjevački zbor izvedbom PUERI CONCINITE, skladbe J.Herbecka u obradi A.Matoševića.

 

Brojnim posjetiteljima koncerta, roditeljima učenika i svim prijateljima glazbe obratio se ravnatelj Učilišta prof. Mišo Drlić i izrazio veliku radost i zahvalnost svima koji su idejom i djelom pomogli realizaciju ovoga programa, a posebno novogradiškom župniku i dekanu novogradiškog dekanata vlč. Perici Matanoviću na časti da Glazbena škola izvede prvi Adventski koncert u našem gradu.

Na kraju koncerta glazbenike je čestitkama za iznimno lijep glazbeni doživljaj , a sve nazočne među kojima su bili i dogradonačelnici Grada Ljepša Rakas Vujčić i Milan Mateša, toplinom Božje riječi – ispunio Vlč. Perica Matanović.

 

Prvim Adventskim koncertom u prvoozgrađenoj crkvi u našem gradu zajedno smo krenuli radosnim putem tihog iščekivanja Božića.

Velečasni Perica Matanović

 

 

Related Post

POUMAR

Autor - 11/05/2012 0
U četvrtak 10.svibnja novogradiški ljubitelji klasične glazbe imali su prigodu uživati u pijanističkom koncertu OD DORE DO BLUESA koji je…

KAZALIŠNO PUTOVANJE

Autor - 20/02/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 20. veljače 2014. – U novogradiškom Domu kulture u srijedu 19.veljače 2014. gostovao je Koprivnički LUDENS TEATAR s…

LIPANJSKA VEČER U DOMU KULTURE

Autor - 20/06/2011 0
poumar Hrvatska pjevačka skupina „Slavča“ i ove je godine realizirala svoju prošlogodišnju originalnu ideju za lijepo provođenje toplih lipanjskih večeri.…