IZASLANSTVO OPĆINE REŠETARI U RUMUNJSKOJ

756 0

U izaslanstvu su bili Zlatko Aga, načelnik općine Rešetari, Ivan De Villa, predsjednik Književno likovnog društva Rešetari i Zdravko Šamal, član savjeta načelnika općine Rešetari

 

REŠETARI, 13. studenog 2013. – U četvrtak 7. studenog 2013. načelnik Općine Rešetari posjetio je Općinu Lupak u Rumunjskoj u kojoj kao nacionalna manjina živi više od tri tisuće Hrvata.

 

Uz obilazak svih naselja održan je i sastanak s predstavnicima Općine Lupak, a načelnik Općine (knez) Vlasici Marian kao domaćin upoznao je načelnika Općine Rešetari sa kulturnim i društvenim znamenitostima kraja u kojem Hrvati žive više od šesto godina. Razgovaralo se i o radu općinskih institucija Rumunjske, te iskustvima i problemima koje su prošle lokalne zajednice ulaskom u Europsku uniju.

 

Uz obilazak općine izaslanstvo je posjetilo i grad Ričica, koji je nekada bio jako gospodarsko središte Rumunjske.

 

Uz spomenuto, u okviru posjeta izaslanstvo je posjetilo i katoličke crkve po naseljima, te Rimokatolički župni ured. Načelnik je razgovarao s župnikom Marijanom Tjikulom, koji je upoznao predstavnike Općine Rešetari s potrebama i životom vjernika u Rumunjskoj i šireg područja općine Lupak.

 

Cilj ovoga posjeta je bio dogovor o suradnji Općina u budućnosti kao i moguća zajednička apliciranja na razne natječaje Europskih fondova.

 

Autor: portal Općine Rešetari

Related Post

VII. REŠETARAČKO PROLJEĆE

Autor - 05/05/2013 0
REŠETARI, 5. svibanj 2013. – Književno likovno društvo „Rešetari organiziralo je u povodu Dana općine Rešetari organiziralo je tradicionalno pjesničko…