PREDSJEDNIK MILAN BRKANAC: Konstituiranjem Općinskog vijeća HDZ u Općini Vrbje preuzeo vlast

1248 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Cajtung 

Vrbje, 17. lipnja  2021. – Na   jučer održanoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vrbje Milan Brkanac( HDZ)  je izabran za predsjednika, a  Mladen Konjević (HDZ) za  zamjenika predsjednika Općinskog vijeća Općine Vrbje. 

Sjednica je započela pod predsjedanjem Dubravke Knežević, tajnice Županijske skupštine  i završila pod predsjedanjem Milana Brkanca novoizabranog  predsjednika. 

Vijećnici su upoznati s rezultatima izbora održanih 16. svibnja.  Lista HDZ-e, nositelja liste Milana Brkanca  dobila je 354 glasa ili 68,07 posto i 6 vijećničkih mjesta, a  lista SDP- e  nositeljice liste  Nikoline Jureković  166 glasova ili 31,92 posto i 3 vijećnička mjesta.  

Vijećnici su  svečano  prisegnuli i potpisali  prisegu. 

Članovi Općinskog  vijeća Općine Vrbje su: Milan Brkanac, Davor Dubinko, Barbara Jurčević, Mladen Konjević, Neli Rakonić, Sandra Matijević (svi HDZ), Nikolina Jureković, Ivica Brkanac i Ljiljana Brkanac (svi SDP).

Predsjednik  Općinskog vijeća Milan Brkanac čestitao im je   na izboru,  zahvalio se na ukazanom povjerenju kazavši da će funkciju predsjednika Općinskog  vijeća obnašati  odgovorno i savjesno u interesu  svih  građana u općini.  Isto  očekuje i od vijećnika.  Vijećnicima je čestitao i općinski načelnik Igor Jurišić  ističući da po prvi put u sastavu Općinskog vijeća  ima više vijećnica nego vijećnika. Vjeruje da će one  doprinijeti uspješnijem radu Vijeća.    

Dodajmo da je Igor Jurišić, kandidat Grupe birača za općinskog načelnika, ali sa liste  kandidata koje je  podržala  Županijska organizacija HDZ-e, bio jedini  kandidat za općinskog načelnika i dobio 515 glasova. 

 Iako se to znalo i prije izbora, HSS kao politička opcija koja je  vladala ovom Općinom  je izgubila vlast na način da nije ni  sudjelovala  u izborima. Njeni vodeći članovi prešli su u HDZ. 

Related Post