STRUČNI SKUP ODGOJITELJA U DJEČJIM VRTIĆIMA

793 0

NOVA GRADIŠKA, 25. travanj 2012. – Danas je u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Dječjem vrtiću Nova Gradiška održan međužupanijski stručni skup za odgajatelje dječjih vrtića. Okupilo se 70 odgojitelja

i stručnih suradnika iz Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije. U ime domaćina pozdravili su ih ravnateljica Zdenka Zečević i predsjednik Gradskog vijeća Mirko Golovrški. Voditeljica je bila viša savjetnica za predškolski odgoj prof. Svjetlana Takač.

 

U prvom dijelu prof. Darija Salopek-Žiha, psihologinja u Dječjem vrtiću „Zvončić“ u Našicama govorila je o suvremenim spoznajama i kompetentnostima koje se traže od današnjeg predškolskog prosvjetnog djelatnika. Govorila je što su sve pokazatelji kvalitete njegovog rada koristeći primjere iz Europe i naša osobna i profesionalna iskustva, edukativna za sve one koji su bili nazočni na ovom predavanju.

Održano je i šest stručno-pedagoških radionica, a na kraju na okruglom stolu postavljana su pitanja i napravljena analiza današnjeg skupa.

 

Profesorici Svjetlani Takač postavili smo nekoliko pitanja o broju djece u vrtićima, radu odgojitelja i uvjetima u vrtićima.

 

-Što se tiče broja djece u vrtićima bilo bi dobro i poželjno da je obuhvaćen veći broj . Po mojoj procjeni ne možemo biti zadovoljni brojem djece u vrtićima, a razlog je gospodarska situacija na koju ne možemo utjecat. Nadam se da će jednog dana roditelji dobiti posao i da će biti i veće potrebe za dječjim vrtićem. Ono što je dobro i što je lijepa vijest, a odnosi se na Novu Gradišku i područne vrtiće, je da u programu predškole sto posto obuhvaćaju djecu. Što se tiče rada odgojitelja oni su puno kvalitetniji jer rade na sebi i odlaze na stručne skupove. Otkad sam viša savjetnica za predškolski odgoj to se jako promijenilo. Ono što je loše to je financijska potpora, koju ljudi i razumiju, ali kad je kriza onda i ne razumiju. Što se tiče broja vrtića njihov broj je za sada dostatan – kazala je prof. Svjetlana Takač.

,

 

Related Post