Visoka pobjeda Cerničana nad prvakom

1182 0

6. ožujak 2011. –  u derbi utakmici 18. kola gostovao prošlogodišnji

prvak Lipiki odigrao prvenstvenu utakmicu sa domaćom Mladosti, jesenskim prvakom 3. HNL, Istok. Prema najavama trenera Mladosti Dinka Terzića Cerničani su osvojili prve proljetne bodove zahvaljujući prije svega momčadskoj homogenosti, napadačkoj igri i vrlo dobrim tehničkim izvedbama. To se posebno osjetilo kod realizacije pogodaka kada su sjajno funkcionirale povratne lopte, pas i dubinske lopte iz kojih su postignuti golovi. Gledateljima je bilo zanimljivo kako će igrati prinova i pojačanje Miljenko Kumić, nekadašnji kadet Mladosti i kako će Cerničani izgledati bez Mile Pavelića, koji je prije par dana operiran u požeškoj bolnici,a bio je nazočan kao gledatelj na utakmici. Oba, nazovimo problema, uspješno su riješena. Miljenko Kumić odigrao je odlično, proglasili smo ga igračem utakmice, a sa dva krasna pogotka predstavio se i u prvenstvenim utakmicama cerničkoj publici. Mile Pavelić se dobro oporavlja i najavljuje da će za tjedan dana već biti na terenu,a trener ga sada štedi i igrat će najvjerojatnije protiv Belišća.

Kako rekosmo, napadačka igra Mladosti rezultirala je visokom pobjedom nad aktualnim prvakom sa velikih i za mnoge neočekivanih 4:1 (2:0). A bio je to plod akcija koje su tekle izravno iz pozadine, a iz njih dolazile su lopte pred gol suparnika dobro tempirane, upotrebljive za brzo djelovanje. To, uostalom, pokazuju i postignuti pogodci.  – Mladost je povela u 16. minuti nakon sjajne asistencije Lukšića do Kalića, koji je uputio loptu u sredinu, gdje je akciju pratio snažljivi Miljenko Kumić. Čim je primio loptu odmah snažno puca i pored vratara pogađa mrežu za vodstvo Mladosti od 1:0. I prije toga gola Mladost je imala nekoliko izglednih prilika, kao ona Martinovićeva u 5. minuti ili u 12. minuti kada snažni šut iz kosa Mateja Vlaovića vratar Lipika jedva brani. I nakon prvog pogotka Mladost i dalje napada, ima terensku inicijativu, gotovo sabija lipičke nogometaše u njihov vlastiti kazneni prostor. Tada su mogli postići golove Kumić i Terzić u razmaku od samo 2 minuta. Međutim, što oni nisu učinili učinio je Josip Martinović u 36. minuti. Bio je to uistinu vrlo čudan prizor. Jedan obrambeni igrač Lipika vratio je loptu svome vratru, a ovaj je oklijevao s izbacivanjme lopte u polje. Odjednom se kraj vratara našao Josip Martinović, ušao u dribling sa vratarom, ali ga je Martinović nadmudrio, oduzeo mu loptu, okrenuo ga oko svoje osi, dok je on bjesomučnim bacanjem htio uhvatiti loptu. No, nije uspio jer je samo trenutak kasnije Martinović gotovo sa gol-crte sprašio loptu pod gredu za 2:0. U nastavku Lipik je počeo vrlo ofanzivno i već u 46, minuti ozbiljno je zaprijetio i vrlo kritičnu situaciju spašava vratar Kao. Međutim, nedugo zatim Mladost vodi i sa 3:0. U 50. minuti Martinović i Matej Vlaović izmijenili su dupli pas, a zatim je uslijedila idealna povratna lopta koju prima natrčali Kumić i snažnim udarcem šalje je u mrežu (3:0). U 53. velika prilika za najboljeg strijelca lige i Lipika, Milašinovića, koji drublingom dolazi sam u kazneni prostor i našao se „oči u oči“ sa vratarom Markom Kao. Snažno je pucao, ali mu Kao sjajno brani gotovo matnu poziciju. U 61. minuti vrlo povoljna prilika za Terzića koji iz vrlo povoljne prilike puca, ali kraj gola. Cerničani malo igraju opuštenija što Lipik koristi i smanjuje na 3:1. Trajala je 62. minuta, kada je kao malo prije Milašinović ostao sam, tako je sada bio Bok koji je solo prodorom došao sam pred vratara Cerničana i iz trka postiže prvi ijedini pogodak za goste. U 71. minuti povrijedio je koljeno Dobravec i teško šepajući izašao s terena. Samo 5 minuta kasnije Mladost postiže i četvrti pogodak. Martinović je izborio loptu i odmah odigrao povratnu loptu za Mateja Vlaovića, koji iz trka efektno poentira. Tako Mladost ostvaruje visoku pobjedu, popravlja gol-razliku i sigurno i dalje drži čelnu poziciju, što je po igri, terenskoj nadmoći i efikasnosti uistinu i zaslužila.

 

Mladost je danas igrala u sastavu: Kao, Kulić, Kalić, Juraković, Matej Vlaović, Lukšić, Akmačić, Mulac, Terzić, Martinović i Kumić, uz trenera Dinka Terzića. Pred kraj su ušli: Mario Pavelić, Mario Vlaović i Jurić.

Na slici u tekstu : Miljenko Kumić, strijelac 2 pogotka i najbolji igrač prve prvenstvene utakmice ovog proljeća u Cerniku.

Related Post