IOŠ NOVA GRADIŠKA – DRŽAVNO NATJECANJE IZ OBRADE DRVA (foto)

1339 0

NOVA GRADIŠKA, 14. travanj 2011. – Danas i sutra Inudstrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška domaćin je još jednog državnog natjecanja učenika strukovnih zanimanja. Na 12. državnom natjecanju učenika iz područja obrade drva u zanimanjima drvodjelski tehničar-dizajner i stolar okupila su se 44 učenika i 40 nastavnika i člana državnog povjerenstva

iz cijele Hravtske. Sastavni dio ovog natjkecanja najboljih učenika drvne struke je i smotra radova, koju građani mogu sutra razgledati u od 9 do 11 sati. Profesor Mijo Matošević, ravnatelj škole domaćina i predsjednik državnog povjerenstva za ovo natjecanje, na početku prigodnog programa koji su pripremili učenici škole, gostima je zaželio dobrodošlicu i izrazio nadu da će iz Nove Gradiške otići zadovoljni i s novim prijateljstvima, a školi domaćinu ostaviti lijepe uspomene. Učenike i njihove nastavnike pozdravio je i Dubravko Gubić u ime ceha novogradiških obrtnika drvne struke.

– U organizaciju ovog natjecanja uključeni su svi djelatnici škole i sve struke , od spremačica, domara i majstora do nastavnika. Cijela škola diše za ovo natjecanje i pripremila je organizaciju za oko 110 ljudi . Pokazali su da su spremni uspješno organizirati ovakve manifestacije.

Želje nam je da kroz područje obrade drva budemo partneri sa Gradom, Županijom i Industrijskim parkom jer znamo da u Industrijski park treba doći CNC stroj iz obrade drva. Mi smo otvorena škola, a na drugima je da nas prihvate. Želimo da kroz ovakve manifestacije naši učenici nađu mjesto u surovom tržištu rada – kazao je prof. Mijo Matošević.

Za natjecatelje je danas pismna provjera znanja i konstrukcijski dio zadatka, a sutra praktična izrada uratka i pismeni ispit za struku drvodjelski tehničar-dizajner.   

 

Related Post

INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA

Autor - 29/10/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 29. listopada 2013. – Učenici i djelatnici Industrijsko-obrtničke škole danas su obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove…