“MUŽ MOJE ŽENE” MIRE GAVRANA

1773 0

Komedija hrvatskog književnika Mire Gavrana “Muž moje žene” bit će premijerno izvedena u indijskom gradu Hyderabadu u produkciji Teatra SIFAR 19. kolovoza . Prijevod na hindi jezik i režiju potpisuje Feroze Ahmed,

dok u glavnim ulogama nastupaju Prakash Phadnis i Feroze Ahmed.

 

Gavran je proteklih godina imao nekoliko uspješnih premijera širom Indije na maharatiju, engleskom i hindi jezicima, ali mu je ovo prva kazališna premijera u sedmomilijunskom gradu Hyderabadu koji je kulturno i političko središte značajne savezne indijske države Andhra Pradesh.

 

Do sada je “Muž moje žene” imao 17 premijernih izvedbi u deset zemalja u gradovima kao što su Zagreb, Ljubljana, Krakov, Moskva, Los Angeles, Riga, Prešovo, Mumbai, Tirana….

 

Djela Mire Gavrana do sada su prevedena na 35 jezika, kazališni tekstovi su mu imali preko 200 premijera, a njegove predstave je vidjelo više od dva milijuna gledatelja.

 

U komediji “Muž moje žene” govori se o dvojici muževa koji pet godina žive u braku s istom ženom, a da ne znaju jedan za drugoga. Ona je domaćica u vlaku i njezin intimni život se odvija u dva različita grada sve do dana kada jedan od muževa otkrije prevaru, te odluči s onim drugim razjasniti čija će ta žena biti u budućnosti.

Related Post

„BESKRAJNA LJUBAV“

Autor - 30/11/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 29. studeni 2012. – U organizaciji Gradske knjižnice Nova Gradiška, ogranka Matice Hrvatske i Gradskih novina, u srijedu,…