Skupština Udruge gluhih i nagluhih

487 0

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

13. 06. 2013. održala je redovnu skupštinu. Izvješće o radu u proteklom razdoblju podnijeli su predsjednik Udruge Alen Kohajda i tajnik Josip Bošnjak.

 

Nakon uvodnog govora predsjednika, tajnik Udruge Josip Bošnjak podnio je detaljno financijsko i programsko izvješće za proteklu godinu, te naglasio kako Udruga pozitivno posluje. Naglasak je stavljen na zapošljavanje koje Udruga kontinuirano provodi. Tako je tijekom 2012. godine, preko različitih modela zapošljavanja, u Udruzi sveukupno bilo zaposleno 17 osoba, od kojih je većina zaposlena i ove godine, što je čini trenutno najvećom Udrugom u gradu po broju zaposlenih.

Također je podnio programsko izvješće o projektima provedenima u 2012. godini, od kojih su neki: ”Prevencija institucionalizacije i povećanje kvalitete života osoba oštećena sluha”, ”Najbolje prakse za uključivo društvo”, ”Uključivanje osoba oštećena sluha u demokraciju”, ”Govorimo rukama”, itd. Napomenuo je da je sav taj trud i kontinuirano dobar rad prepoznala i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, te nam je do kraja godine osigurala Institucionalnu potporu, čime smo postali jedna od rijetkih udruga s našeg područja kojoj je ukazano to povjerenje.

 

Isto tako, članstvo je obaviješteno o promjeni adrese Udruge, koja sada posluje u prostoru na adresi Slavonskih graničara 34 (Korzo). Još uvijek traje preuređenje prostora, ali se nadamo da ćemo uskoro imati potpuno funkcionalan i lijepo uređen ured, kao i prostoriju za održavanje radionica i druženje, koje ćemo u što skorijem roku predstaviti javnosti.

Također su najavljene aktivnosti koje će se provesti ove godine u Udruzi – organiziranje niza humanitarnih akcija za pomoć najugroženijima, nastavak projekata započetih i/ili odobrenih lani, planiranje i prijava novih projekata, naročito onih usmjerenih mladima, organiziranje kreativnih i likovnih radionica, pomoć u učenju djeci …

 

Kako je naglasio tajnik Udruge, naš projektni tim će se nastaviti truditi kako bi svojim radom olakšao život gluhih i nagluhih osoba, te je pozvao cjelokupno članstvo da nam se pridruži u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Ovim putem pozivamo i sve sudionike lokalne zajednice, te sve građane da nam se pridruže u stvaranju aktivnijeg i sretnijeg društva. Sudjelovanje u ostvarenju tog cilja možete započeti već danas, 19. 06.2013., kad organiziramo likovnu radionicu u novim prostorijama Udruge, s početkom u 17 h.!

 

Nikolina Jureković

Odnosi s javnošću

Udruga gluhih i nagluhihNova Gradiška

Related Post